Η πέτρινη πόλη που ατενίζει τη Μεσόγειο

 

Σκαρφαλωμένη πάνω σε ένα βραχώδη λόφο, σε υψόμετρο 427 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας η Εζ αγναντεύει το απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου.

Η γαλλική πόλη βρίσκεται 12 χιλιόμετρα από τη Νίκαια και αποτελούσε αγαπημένο προορισμό του πατέρα των κινουμένων σχεδίων, Walt Disney.

Τα πλακόστρωτα στενά δρομάκια σαν μικροί λαβύρινθοι οδηγούν τον επισκέπτη να ανακαλύψει κάθε κρυμμένη γωνιά της. Με μεσαιωνικό αέρα και θέα που κόβει την ανάσα αποτελεί ιδανικό προορισμό πριν κατευθυνθεί ο ταξιδιώτης στην Κυανή Ακτή.

Περιβάλλεται από ένα κάστρο του 12ου αιώνα ενώ τα πέτρινα σπίτια με τις χαμηλές μεγάλες πόρτες και τα γραφικά cafe της δίνουν έναν αέρα αυθεντικότητας.

Αξίζει να επισκεφθείτε το εργοστάσιο σαπωνοποιίας Galimard και να περπατήσετε στο φυσιολατρικό μονοπάτι του Friedrich Wilhelm Nietzsche.

Τα περίτεχνα γυναικεία αγάλματα στολίζουν την πόλη ενώ την προστατεύει το χρυσό άγαλμα με τη μορφή κατσίκας.

Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται ο κήπος Jardin d’Eze, γεμάτος από εξωτικά φυτά, που συνδυάζονται αρμονικά με αγάλματα και σιντριβάνια.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

eze

Εζ / Γαλλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση μέσω ανταπόκρισης από τη Νίκαια διαρκεί περίπου 4 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα και 4 ώρες και 55 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη.

ΕΖΕ ΓΑΛΛΙΑΕΖΕ ΓΑΛΛΙΑΕΖΕ ΓΑΛΛΙΑΕΖΕ ΓΑΛΛΙΑΕΖΕ ΓΑΛΛΙΑΕΖΕ ΓΑΛΛΙΑΕΖΕ ΓΑΛΛΙΑ